Wie is Ricardo

Ricardo Tetteroo

Ik ben Ricardo Tetteroo. Mijn werkende carrière ben ik begonnen als stuurman bij de Nederlandse koopvaardij. Daarna ben ik bij mijn broer als boekhouder gaan werken om vervolgens met mijn vrouw een eigen administratiekantoor te starten. Het viel me op dat mensen mij graag in vertrouwen nemen, om hun problemen bij mij neer te leggen zodat ik ze op kan lossen. De matrozen met wie ik voer, de mensen die ik ontmoette in mijn vrije tijd, de klanten van mijn administratiekantoor.

Het vertrouwen dat door al deze mensen aan mij geschonken wordt, wil ik niet beschamen en ik wil graag helpen. Maar ik ben erachter gekomen dat ik niet degene moet zijn die de oplossingen aandraagt, maar dat je die veel beter zelf kan bedenken. Ik ben immers jou niet, ik denk niet zoals jij denkt, ik voel niet zoals jij voelt, dus ik weet niet wat jij het beste kan doen. Ik kan je wel helpen zelf te denken, zodat je stapje voor stapje bij de kern van het probleem komt in plaats van dat je er in kringetjes omheen blijft draaien.

In 2013 ben ik als filosofisch consulent afgestudeerd aan het ISVW. Ik ben lid (en penningmeester) van de Vereniging voor Filosofische Praktijk.